Gastenboek

Ik zou het leuk vinden als je een bericht achterlaat in het gastenboek.

50 thoughts on “Gastenboek

 1. Frans en Ineke

  Hoi MANNEN,Gefeliciteerd!!!
  Wij hebben genoten van de mooie varhalen en de foto s.
  Wij zijn heel blij dat jullie op weg zijn naar huis.
  Fantastisch!!!
  Groetjes Frans en Ineke.

 2. Poet

  Lieve Zwager en neef!
  Jullie zullen nu misschien al in het vliegtuig zitten of op het vliegveld rondhangen. Wat zal het moeilijk zijn om je weer thuis in te passen in het kneuterige Holland. Maar ja flexibel als jullie zijn (is de afgelopen 64 dagen gebleken) zal dat ook wel weer gaan.
  Vertroetel mijn zussie, want zij heeft helaas heel andere ervaringen gehad in deze periode.
  Dikke kus voor jullie en hopelijk tot gauw, kunnen we weer ‘met het mes op tafel’ spelen. Wij gaan een “Bed-and-Breakfast beginnen in Drenthe, kun je met de fietsclub ook komen overnachten op reis door Nederland, Poetje

 3. Renee

  Lieve Jan en Marnix,
  Jullie hebben een geweldige prestatie geleverd!
  Bedankt voor de vele mooie verhalen op jullie weblog.
  Geniet van de laatste dagen, we wensen jullie een goede terugreis.
  Zie jullie volgende week.
  Renee en Boudewijn

 4. Ciel

  Ha men,

  Jan, allereerst gefeliciteerd met de 99e verjaardag van joe vader vandaag, alshij nog had geleefd. Hij had zo maar kunnen zeggen ‘fietsen van de ene kant van Amerika naar de ander kant? Dat ken niet ju’! Maar…..eenmaal overtuigd, zou hij wel met gepaste trots dat de hele dag door aan zijn klanten verteld hebben, wed ik. Veel plezier morgen de laatste dag en veel lol op de heuse ‘bonte avond’, kennelijk is men daar nooit te oud voor, leuk!
  Goeie terugreis fot the both of you. Doeg,

  Cilala

 5. Ciel

  Ha jongens,

  De laatste loodjes van deze imposante trip zijn begonnen! Ik kan me er wel iets bij voorstellen hoor, dat een kleine ‘ja’ (van zin om naar huis te gaan) een dezer dagen bezig is te ontaarden in een ‘YES’ ….we’re going back home!! En
  ook voordat die kleine dikke (inmiddels niet meer trouwens) jongen vraagt ‘wie is die opa-man?’
  Wat betreft Anna(1) weet ik ut niet, maar als Anna (2) kan ik wel wat zeggen over het niet hebben gesteld van de vraag ‘waarom deze malle trip’?
  Ik heb het meer gezien in het kader waarin joer wife ook ooit es zo’n droom had van ‘ik moet nog es wat gaan doen aan ontwikkelingshulp of zo’ en dat op een gegeven moment ook is gaan doen. Nu had jij (vlgs mij al in 2008?) iets van ‘a man’s got to do what a man’s got to do…’ wat in jou geval een heeeeel eind fietsen was in Amerika. And joe (both) did it! Wat ik dan weer geweldig vind.
  Dat waar Marco akkoord ga met het opzetten van een familiebedrijf…me too!
  Let wel, ik stel me dan beschikbaar voor het aangaan van een goed gesprek met de deelnemers als ze terugkomen. Zij die om 13:00 binnenkomen hebben ws maar 15 minuten nodig i.t.t. degenen die tegen sluitingstijd ofwel 17:00 binnenkomen, die geef ik dan 45 minuten. Jaaa…zelfde prijs natuurlijk!
  Veel fun voor joe both de laatste dagen! Blijf voorzichtig juist nu nog even, kom heel terug! Ik zie uit naar jullie verhalen eind augustus.
  Dikke tut,
  Cilala

 6. Marco Hofsteden

  Jan & Marnix,

  Erg leuk om jullie zo te volgen, ben trots op jullie.
  Geniet er lekker van een unieke vader zoon relatie.
  Hoop dat ik ook zoiets met Thomas kan gaan doen.
  Wat betreft het opzetten van fietsen in nederland mag je mijn bijschrijven, maken we er gewoon een groot familie bedrijf van. En wie weet hoe het gaat lopen. Moeten jullie wel nog een paar keer met me gaan trainen wat fietsen betreft.

  Veel fiest plezier en spreek jullie snel voor een foto avond met een borrel

  gr. Petra, Thomas & ik

 7. Nelly

  Dag stoere Landmannen,

  Ik heb een stuk geschreven als reactie op jullie laatste bericht van 13-8. Ik vind het wel even goed zo.

 8. Boudewijn

  Hallo zwager en neef,

  Deze week hebben we de verjaardag van Allard en Jorrit gevierd met oma.
  Moeder/oma heeft alle berichten op jullie blog aandachtig gelezen en ze laat jullie groeten vanuit Sneek.
  Nog veel succes de komende etappes en over twee weken zien we jullie op de Saekledag in Groningen (Nee, we gaan niet fietsen)

  groeten van Renee en Boudewijn

 9. toos verbruggen

  Beste heren Landman,

  U zult zich misschien afvragen wie ik ben. Maar om uw hersenen niet teveel te pijnigen zal ik mijn identiteit prijsgeven. Ik ben de vrouw van Ton(y) Verbruggen, een van de medetourrijders CTA. Via, via kwam ik op jullie site. Mijn grote complimenten voor de mooie en zeer informatieve weblog.
  Geniet en houd de spieren soepel! Trouwens niet vergeten de keel op tijd te smeren met gerstenat.
  Hartelijke groeten,
  Toos Verbruggen

 10. Jesse

  Hoi Marnix en Jan
  Heel leuk om te lezen (en te zien) wat jullie meemaken en waar jullie zoal fietsen. Ik ben jaloers! Ik hoop ooit nog eens hetzelfde te mogen doen. Misschien volgend jaar? Dan ga ik wel bij Marnix achterop want mijn fiets overleefd zo’n reis niet..

  Veel succes nog, en Marnix als je terug bent doen we een biertje!

  grts

 11. Ciel

  Hey big brother en mei nefjoe,

  In het nachtleven in het LUMC is er even tijd om jullie laatste 3 dg te lezen.
  Pappa en de Lexington sigaretten…..een wit pakje met rood randje meen ik. Vorige week reed ik langs het dorpje Tirns en vertelde vriendinnen dat onz vader ons dan wel eens op een heldere avond meenam naar de Ewige Leane, op weg naar Tirns, vanwaar je dan het licht van de Brandaris van Terschelling kon zien zwaaien.
  Ja mooi he, die Niagara falls? Ik zag ze in 1989, maar toen was het nog niet zo’n gekkeboel als je nu beschrijft. Ik ben toen niet beneden of zelfs achter de falls kan geloof ik ook, geweest met het bootje dus wel benieuwd hoe jullie dat vinden. Is once in a lifte-time, had dat dus wel moeten doen, toen!
  Kunnen we niet een handeltje beginne in oude auto’s importeren? Zijn de prijzen betaalbaar ervan?
  En dan had ik nog de niet onbelangrijke vraag of jullie al wat zin hebben om naar huis te komen? Het begint nu toch aardig op te schieten richting de 23e.
  Enne…ofdat deze soort sabbatical-reis nu ook het effect op joe heeft dat je zo snel mogelijk met pensioen gaat offf…dat je nog fijn wat doorwerkt tot je 67e? Of moet dan nog even rustig een week of wat bezinken strakjes?
  Nou, met deze existentiele levensvragen kan je wel weer even vooruit, dunkt me. Joer sister die in hout doet

 12. Ciel

  Ha men,

  Ik had van de week ook vanaf het Paviljoen al even geregaeerd op jullie blog maar dat is niet doorgekomen zie ik nu. Still going strong met joe both!
  Mooie verhalen om straks in een boekje te zetten Jan. weet mees straks waar ie langs moet als ie opa’s route nog es over doet misschien.
  Fietsen in de Blatische Staten was toch heel geslaagd ondanks dat Von niet mee kon. Peanuts bij wat jullie doen, 40/50 km per dag en meer toeren ook en regelmatig terrasjes pakken en zo. Mooie natuur en riga en Tallinn zijn prachtig.
  Nog een nieuwtje Jan, Von en ik hebben besloten om diginet in het huuske aan te schaffen. We kwamen er bij het kopen achter dat je zonder abonnement Ned 123 kunt ontvangen. Nou, da’s meer dan genoeg eerst.
  As my second name is Anna kan ik ook wel wat vragen toch? Hoe zit het de lijn eigenlijk? Ben je flink afgevallen door deze sportieve inspanning?
  Doeg, en de heu

  Ciel

 13. Nelly

  Hi mannen,
  Mijn buurvrouw zit naast me. Ik heb haar jullie de belevenissen van de laatste dagen voorgelezen en ze vind het geweldig.
  Wat een hitte daar en dan zoveel mijl draaien, petje af. Fantastisch dat je lichaam zich zo aanpast aan de omstandigheden, zoals je schreef, weer een wonder.
  En dat je moeheid na verloop van tijd verdwijnt, wat is een gezond lijf toch een mooi ding!!
  De buurvrouw vertelt me dat ze je (Jan) een brief heeft geschreven voor je verjaardag. Ze is benieuwd of je die ook nog hebt gekregen. Wil je dat laten weten, even een regeltje in je blog misschien?
  Ik ben nu aardig gesetteld hier, was gisteravond nog aan het boren om e.e.a. op te hangen en toen begaf de boormachine het. Balen. Vanmorgen sprak ik Renee en ik vroeg haar of ik die van Boudewijn mocht lenen. Maar, zo zei ze, misschien was ie wel gewoon warm gedraaid. Verdomd, ik wist niet dat dat kon. Nooit te oud om te leren dus. Dus kan ik vanmiddag weer lekker verder klussen.
  Het weer is hier ook al weken mooi, vandaag gelukkig niet meer zo warm, maar in de loop van de week gaat het weer richting 30 graden.
  Donderdag ga ik voor een paar dagen naar Bad Bentheim, mijn poezen weer zien en oppassen op het huis waar ze nu wonen. Ik heb er zin in.
  Wordt vervolgd, evenals jullie blog.
  Liefs van mij en de buurvrouw.

 14. hans detmers

  Jan en Marnix,
  Eindelijk hebben we weer internet, we zitten op het wad, zodat we vanochtend jullie blog hebben kunnen uitlezen met veel plezier! we hebben nu alle tijd, het waait hier windkracht 8-9.
  Jan , na 2 dagen onze gelukwensen nog, 61 is wel een goed gevoel he, zo op je fiets!
  We genieten van jullie verhalen en foto’s, voorzichtig met de beren, ze sterven uit!
  Bertje en Hans.

 15. Frans en Ineke

  Hoi Jan en Marnix,
  Gisteren ging het fout.
  Nog Hartelijk Gefeliciteerd!
  Nou mannen petje af hoor.
  Wij volgen jullie op de site.
  Veel fiets plezier en genieten.
  Groetjes Frans en Ineke.

 16. Poetje

  Lieve Zwager!
  Van HARTE gefeliciteerd met je verjaardag! Zo heb je nog nooit je verjaardag gevierd, hè.
  Hopelijk heb je een fijne en goede fietsdag gehad met Marnix aan je zijde.
  Liefs en hartelijke groetjes van de hele fam.,
  Poet

 17. Nelly

  Hai mannen,
  Eerst even Jan feliciteren, ook al is er een groot tijdsverschil, ik hoop dat je de felicitatie nog leest. Ja, 61………….. jeetje!
  En Marnix, kun je die ouwe een beetje bijhouden?
  Mijn buurvrouw is ook geïnteresseerd in jullie tocht, dus die leest over mijn schouder af en toe mee.
  Ik zal morgen vragen of ze ook wat wil mailen.
  Gisternacht stond ze bij mij aan de deur te bellen. Ik schrok wakker en dacht dat ik me verslapen had. Niet dus, het was 6.10 en ze was gevallen in de badkamer. Erg pijnlijke voet. Naar het ziekenhuis dan maar, daar zaten we om 6.40, ja , we kunnen snel als het moet. Maar we hadden het gerust rustiger aan kunnen doen want we werden pas tegen achten geholpen.
  Dokter – foto’s – dokter – niets gebroken, wel een blauw hoofd…………..
  Gisteravond is ze gestoken door een wesp en daar heeft ze nu meer last van dan van haar voet. Ze trippelt al qeer achter de rollator. Maar haar hand is verschrikkelijk dik, hopelijk zakt ën de zwelling ën de pijn. Ze is er helemaal naar van. Heerlijk toch zo’n buurvrouw. Dit kun je lezen zoals je wilt, insiders zullen het begrijpen. Mantelzorg kan dus goedkoop Klink.
  Afin, op naar de volgende route, zet hem op jongens………. we volgen jullie, mijn buurvrouw en ik.

 18. Jan Willem Hoorn

  Winsum, 14 juli 2010
  Beste Jan,
  Van harte gefeliciteerd met jouw 61ste verjaardag. Indrukwekkend wat voor tour jij op die leeftijd uithaalt. De zwaarte van het parcours verrast mij; ik hoop jou wat minder. Toch goed dat ja inmiddels je zoon in de beurt hebt.
  Deze dag staat vanaf vandaag ook op onze familiekalender: Meike is vanmiddag voorspoedig bevallen van een zoon, genaamd Tijn.
  Groeten, ook van Mary

 19. Peter

  Hey Lenmennen,

  Jan, van harte gefeliciteerd. Op 14 juli altijd even een rondje Jan en Jos bellen.
  Dit jaar anders dus, en Von maar eens bellen. Ik was al weer een paar dagen achter met je blog. Wel een schitterende belevenis! Even over die lekke banden, hebben ze daar dezelfde spullen als je hier kunt kopen. Of is er een long distance highway band in het assortiment.
  groetje, Peter
  en natuurlijk ook van Ineke met de felicitaties

 20. boudewijn

  hey zwager,

  Langs deze digitale snelweg wil ik je feliciteren met je verjaardag. Hopelijk hebben ze daar bij jullie slagroomtaart, zodat je het op gepaste wijze kunt vieren met Marnix. Na zoveel kilometers zal het wel een toer zijn om 61 kaarsjes in een keer uit te blazen. Heeft Marnix het juiste ritme al te pakken?
  Tijdens de avondetappe van Mart Smeets neem ik een beerenburgje op jouw gezondheid. Ook gefeliciteerd overigens van je zus Renee.
  Groetjes
  Boudewijn

 21. Els van Bé

  Ja Jan, we zijn niet meer de eerste om je te féliciteren met je verjaardag, Van Harte dus. De Fransen vieren het al 61 jaar met je mee, zonder het te beseffen. In Parijs gaat het blijkbaar met veel gedonder en gebliksem gepaard en tegen de avond wordt het ook hier in België verwacht. Hopelijk zal het wat langer blijven regenen dan de afgelopen twee onweders. Alles staat kurkdroog en het gras is bruin; de boeren zijn de wanhoop nabij.
  We lezen elke dag met veel plezier je reisverslagen; je zult wel blij zijn dat Marnix zich bij de club heeft gevoegd. Ik hoop voor hem dat zijn conditie net zo sterk is als de jouwe, petje af hoor!! vooral voor de eindeloze klimpartijen. Hoe gaat het met den billen?
  We blijven volgen. Een fijne verjaardag nog, we zullen op je toasten.
  Een sterke voortzetting voor de rest van de reis voor jou, Marnix en de rest van de club en uitsluitend veel wind in de rug.

  groetjes
  Els en Bé

 22. Ciel

  Hey Big Brother,

  Het is hier 0.05 the 14 th of July….so it is joer birthday!
  Congratiulations with this heuglijke day! Sixty one years old and still going very strong on joer bike through the States, who can say that?!
  Ik hoop that joe met joe son een leuke dag hebt, en met al de andere fietsers.
  What think joe, zit der een extra icecreampje in misschien?
  Dikke tut from joer sister from the wooden………..oh yes, die dus…

 23. Jos

  Jan,
  Petje af voor deze tocht en al de verhalen. Indrukwekkend. Voor deze ene keer kan ik je als 1e feliciteren met je verjaardag en ben ik een paar uur eerder 61 dan jij.
  Hou vol en op tijd stoppen bij de 2e C. Groeten Jos en van Anne

 24. robert

  Hey Maxi,

  Lees ik nou goed dat je pa op je moest wachten? Effe doortrappen, ouwe! Erg mooi dat jullie dit doen. Zet ‘m op!

 25. Karine en Inge

  Ha Jan,

  Vanaf de “Baarnsche Zetel” willen wij je als eersten feliciteren met je verjaardag! De vakantie staat ook voor ons nu voor de deur en we weten nu al dat wij in ieder geval het fietsen maar aan de professionals van de (gedeeltijke) coast to coast cast overlaten. We genieten enorm van je blogs dus dat zullen we wel missen in onze computerloze vakantie! Nog veel plezier op je tocht met Marnix.

  Groetjes van Karine en Inge

 26. Esther

  Hoi Marnix,

  Heel veel groetjes vanuit een snikhete school, waar alle uitslovers deze week nog wat werken voordat ook wij met vakantie gaan…
  Wat leuk om jou en je vader zo te kunnen volgen; ik zal vast nog eens vaker gluren…
  Geniet van deze bijzondere reis!
  Succes, ook voor je vader,
  (collega) Esther

 27. Ciel

  Oh ja…..beste medelezers…..us Jan wordt a.s. woensdag 14 juli maar liefst 61 jaar! Een kaartje of een bloemetje sturen zal niet lukken, maar een bosje mailtjes vast wel!
  Cilia

 28. Ciel

  Ha jongens,

  Ik neem aan dat Marnix er nu ook is na enig oponthoud (hoe krijg je het voor elkaar Mx! Hopelijk heeft dat geintje je niet al te veel gekost?).
  Nou ja, de komende tijd kan je toch niet veel uitgeven. Dat dagelijkse bakkie koffie (of 2) regelt joer daddy vast wel. Samenniet voetbal gekeken dus, maar misshcien zat dat er toch al niet in.
  Ik heb afgelopen donderdag Mees ook even gezien, na een fiks aantal maanden. Wat een schattig mannetje is het en wat lijkt hij op Karlijn van vroeger! Succes de komende dagen en Marnix alvast sterkte met de billen want je vader zal er inmiddels wel wat eelt op hebben.
  Joer sister or auntie form the wooden shelf.
  Cilala

 29. boudewijn

  Harree Jan,

  Maar weer eens een bericht. Vandaag je blogjes gelezen. Ik had wat achterstand door de Frisian Solar Challenge (11 stedentocht voor solarboten). De laatste tien dagen begonnen om half zes in de morgen tot elf uur in de avond. We starten met een nieuwe boot zonder veel testuren, dus veel storingen en tekortkomingen. Volgend jaar in Zeeland maar weer beter. Op een van je blogjes heb ik de inspiratie daarvoor gevonden (failure leads to successes).
  Uit je verhalen maak ik op dat de zadelpijn heeft toegeslagen. Misschien de oude wieleroplossing, een rauwe biefstuk op het zeem, die verlichting geeft. Of hebben ze in de VS alleen taaie exemplaren.
  In ieder geval krijg je ondersteuning van zoon Marnix, die kletst je er wel doorheen….. of is het andersom?
  Voor zover een aanmoediging uit Sneek je kracht kan geven, bij deze.
  Ik ga nu voor de buis om de finale van het WK te zien. Met voor ogen de slogan: driemaal is scheepsrecht.
  Groeten van Renee (ook niet op het houtvlot),Allard, Jorrit en Annemaaike.
  En natuurlijk van mij.

  De heu,
  Boudewijn

  p.s. de aanhef en afsluiting is Snekers, goedgekeurd door Henk van der Veer.

 30. Nelly

  Superman,
  Het gaat nu dus goed.
  Super hoor wat je doet, ik kon even niet je weblog lezen omdat mijn laptop in de revisie is. Ik heb (ik dacht dat ik het kon) alles gewist wat erop gezet was en nu moet alles weer opnieuw worden geInstalleerd. Op die laptop stond dus jouw adres. Nu ben ik even in Luxwoude en kan ik je bereiken vanaf mijn oude adres.
  Volgens mij is Marnix nu ook in beeld; je zult veel steun krijgen van zo’n jonge vent. Veel getraind samen dus dat gaat vast lukken. Maar het is zwaar hè, lees ik. Maar fantastisch en je kunt later terugdenken aan die tocht, dat heb je hem dan toch maar geflikt.
  Ik ben “te plak” op het Kleinzand. Ik had veel hulp met de verhuizing; het liep als een trein. Maar dan………… ik kan veel dingen die ik niet meer kan vinden, maar dat komt wel weer. Ik heb nu vakantie en ga nu alles nog eens rustig een goede/ vaste plaats geven. Het is een heerlijk stekkie, ik voel me er echt thuis. Maar dat komt natuurlijk ook vanweg die leuke buurvrouw die ik heb. We buurten bijna iedere dag wel even, voor ieder van ons leuk.
  Nou kerels, zet hem op, ik blijf jullie volgen.
  Liefs,
  je zus Nelly (niet die van het houtvlot, maar die van het Kleinzand)

 31. Nelly

  Gatver, een hele mail getypt en dan mislukt het, even deze regel checken en als ie goed gaat, begin ik opnieuw

 32. Ciel

  Ha Big Brother,

  ik liep even achter want was het weekend weg. Nu weer bij in joer story. Het
  was vast een freudiaaanse vergissing dat je zei in je verslag van Ashton-Jackson week 2 dag 6 …..’laatste dag in de EERSTE week’!! Een en ander went dus en je wilt de boel kennelijk nu al vertragen!
  Morgen ..VOETBAL…je gaat kijken dat kan niet anders. Ik hoop dat je weer medestanders vindt, kennelijk zijn de aanwezige Nederlanders niet echt gemotiveerd om te kijken, maar wel lief dat een paar USA-ers (mind joe) je steunen en mee blijven kijken want het lijkt me ook wel pittig om 3 uur achter op het peleton te raken. Krijg je nog wat me over de Tour de France? Ik weet er geen r van maar hoorde op het nieuws dat er 72 fietsers waren gevallen en er 30 gewond zijn!! Da’s toch wel heftig he!
  Even met Marnix gebeld vandaag, omdat ik dacht dat hij woendag 7 juli zou vertreken, maar dag is dus de 9e. Hij vliegt naar Rapid City hoorde ik. Ooit zag ik er Mount Rushmore met de eerste presidenten, uitgehouwen in de rotsen. Ik hoop dat je er langs komt want ik vond het erg indrukwekkend te zien!
  Ik ga nog even kijken naar de sites van je ‘bikemates’.
  And in the meantime….keep going strong! En….geniet van de wedstrijd morgen… as we will too! Ik ga voor 2-1 voor onze jongens.

  Doeg, from joer sister, who’s somtimes on her sort wooden shelf…..but also keeps on rowing!
  Ciel

 33. Ciel

  Oh….gelukkig weer het vervolg van Roodkapje!! Dat klonk toch wel spannend met die mevrouw die door de wolven was belaagd en het leven had gelaten. Je zal toch maar als eenzame fietser even moeten plassen en je dan vervolgens omringt weten door een zootje wolven ….gedver…..een nachtmerrie gelijk! Pas maar op dus, want wij zien je wel graag op onze Seakle dag om je (sterk mag) verhalen aan te horen!
  Nog even dan komt je bloedje over om je bij te praten over het leven in het algemeen in Nederland, mocht je dat enigszins missen. Mooi dat het beter met de billen gaat, zou toch rottig zijn met nog veel weken te gaan. Hoop dat je wel wat gaat zien van het Yellowstone park. Hold joe hooked!
  Cilala

 34. Ciel

  Ha Jan,

  Ging der wat mis met je laatste verhaal?? Je zegt iets over Roodkapje en Montana, maar na de opmerking 6:45 vertrek…staat er niets meer.
  Hoor graag hoe je sprookje verder gaat!

  Cilala

 35. Jan Siemerink

  Jan,

  Het is zeer interessant om jouw CtoC-reiservaringen te volgen op de blog. Jaren geleden heb je het aangekondigd en naar deelnemers geïnformeerd. Nu ik jouw dagboek lees in de middagpauze op een ingenieursbureau, dan kriebelt het wel. Succes, ga door en een goede zit. Ik blijf je volgen tot de Atlantic C. Groet je JanS

 36. Ciel

  Ha us Jan,

  Ik doe het ook maar even net als Marnix via ‘comments’ omdat niet helemaal duidelijk is of je in het gastenboek kunt kijken en je ergens leek te twijfelen of je wel gelezen werd. Nou en of hoor, ik vind je verhalen prachtig. Herbeleefde door je beschrijving en het vooral NIET zien van indianen, mijn Arendoog en Witte Veder boeken weer van toen ik ongeveer 10-11 jaar was. Een mooier kado kon ik destijds niet krijgen dan weer zo’n boek. En ja Rawhide (rolling, rolling rolling…) met Gil Favor en met, hoe heet ie ook alweer het personage gespeeld door Clint Eastwood, Rowdy?
  De lange rechte stukken fietsen zullen inderdaad wel pittig zijn en ik kan me voorstellen dat wat aanspraak dan leuk is. Door mooie natuur maakt dan vast weer een hoop goed. Je fietst dus niet elke dag met dezelfde mensen begrijp ik eruit. Het is wel erg goed geregeld he?! Kom je wat los van je (werkend) leven hier?
  Ik kijk ook steeds even op de kaart mee en je bent steeds in de buurt van de highway 90 zo te zien. Ga je richting Rapid City in south Dakota? Zo ja, dan hoop ik voor je dat ze langs de rotsformatie gaan waar 4 (of 5) presidenten koppen uitgehouwen zijn, vond ik een fantastisch gezicht.
  Vandaag terug uit Friesland gekomen en alles staat nog in onz huuske. Het was er geweldig weer vandaag. De roeivereniging uit Sneek (waar ik buitenlid ben) bestond vandaag 25 jaar. We hebben met 130 m/v alle boten uit de loods gehaald en vanuit de kolk bij de Waterpoort ons aan de Snekers gepresenteerd. Nu in de nachtdienst alwaar het rustig is en ik eerst je verhalen kan lezen en even reageren weer. Blijft het knap vinden wat joe doet hoor! Tutsen from joer sister from the wooden shelf.

 37. Auke de Jongh

  Hoi Jan,

  Leuk om te lezen wat je observeert (‘de wereld is zoals je hem ziet’).

  Ik blijf er van staan te kijken dat je deze uitdaging aan bent gegaan.

  Hier rust op het VvE-front, dus alles komt goed ;-)

  Ciao,
  Auke

 38. Henkjan

  Ha Jan,

  Hij gaat goed, zo te lezen. De eerste twee ritten zitten erop. Keep on going, dan kom je er vanzelf.

  Lees je berichten met interesse.

  Henkjan.

  N.B. Koolbladeren schijnen heel goed te werken tegen zadelpijn… :-)

 39. Els van Bé

  Els van Bé (19:17:30) :

  Ha die Jan, dus erger dan die belgische gaten en bulten zal het in de States niet worden, wat dat betreft was het een goed voorproefje.
  Als je het niet gehad had over het “annexeren van België” dan zou Claudine ook wel een commentaartje hebben gegeven, maar dat was net waarschijnlijk een beetje te vergaand. Dus daarom reageer ik maar even. Het was een onvergetelijk gezellig weekend. Ik hoop dat je een goeie vlucht hebt gehad en, na het acclimatiseren en de jetleg er helemaal klaar voor bent. Geniet maar met volle teugen en we kijken uit naar je verslaggeving, en fietsen in gedachte met je mee.
  groetjes,
  Els
  PS/ Ik had dit berichtje al als “comment” op je “Hoogtestage” gegeven en net als Ciel zie ik ook nu pas dat er een gastenboek is. Ik neem ook iedere dag even een kijkje op je blog, vind t leuk om te volgen. Bé zit op dit moment ook nog in de States voor zijn werk, in Muskatine (grens van Illinois en Iowa aan de Mississippi). ze hebben daar ook vorige week maandag en vrijdag 2 keer naar de schuilkelder gemoeten voor een noodweer met hurricane gevaar. Dus accroche toi bien. tuutsen, Els

 40. Ciel

  Ha Big Brother,

  Net even opgezocht via Google maps waar Skykomish is. Je hebt toch mooi 107 km al gedaan en door de bergen ook, niet afzien? Nu natuurlijk weer een dag verder, blijf maar melden waar je zit, is leuk om op te zoeken en een idee te krijgen. Op het nieuws van vanavond hoorde ik dat er een giga hurricane was in Montana met veel vernielingen. Dat is nog ver van je vandaan, maar je komt er wel strakjes zo te zien. Helmpje maar goed ophouden dus!! Verder begreep ik dat er ook een 101-jarige man op een autoped mee doet, maar dat houden we dan wel onder de pet in de familie.
  Ik deed vandaag ter voorbereiding op de Baltische Staten een rondje van 50 km rond de Brassemmermeer, vond ik toch ook wel best een eind. Er (met koffiedrinken) bijna 3 uur over gedaan, maar dat lag natuurlijk vooral aan de Nederlandse wind! Blijf maar wat op kop met Martin en Scott, cen joe fast well.
  Groetje,

  Cilala

 41. Poet

  Lieve zwager!
  Net even je website gelezen. Het klinkt avontuurlijk en ook ruig met die regen enzo. Volgens mij vermaak jij je wel! Leuk om te lezen.
  Doe je wel een beetje voorzichtig?
  liefs en hartelijke groetjes, Hermen, sofia, Lucky, Denise en
  Poet

 42. Peter

  Hey die Jan,

  Ik loop achter met het blogvolgen, maar ben nog ruim op tijd. Esje hielp me net herinneren. Heel benieuwd hoe het jullie zal vergaan, mooi om zo te volgen.
  Staat de route al helemaal vast of iets er nog inprovisatie mogelijk?
  Ga proberen om met streetview een idee te krijgen.

  Goed goan, Peter

 43. Hester

  Dag Jan,

  Veel plezier toegewenst. Leuk om je eerste ervaringen te lezen.

  Groeten, Hester.

 44. Ciel

  Ha us Jan,

  Goed te horen dat je aangekomen bent in de Boeing stad. Ik herken dat wel wat van Philadelphia die rechttoe rechtaan straten. Is inderdaad zo anders dan onze Europese steden waar veelal een oud centrum te vinden is. Hoorde dat je ook al een Chinees de stuipen op het lijf joeg door een verkeerde kartonnen doos mee te willen nemen! Voorzichtig met die jongens daar maar.
  Morgen ga je starten, spannend. Nog geen andere fietsers tegengekomen? Ben benieuwd of er wat maatjes voor je in de groep zitten, zal vast wel van de 46 m (v?) En anders komt je jonkje over een paar weken je tot mentale steun zijn (of jij hem). Von, is ook trouw aan het fietsen, ze doet meer dan ik momenteel. Ik hoop van het weekend ook weer wat te kunnen fietsen, sinds vandaag weer een schoen aan de geopereerde voet dus dat gaat ook vooruit.
  Von komt morgen keuken kijken en ga ik voor der koken. Eet jij een beetje lekker daar of zit je aan de junkfood? Salaldes (Ceasar) maken kunnen die yankees trouwens wel goed, maar dat weet je mogelijk al. Heb een frisse start morgen en tot wederhoren eerst maar weer.

  Joe sister from the wooden shelf

  P.S. Ik zie nu pas dat ik via het gastenboek moet schrijven. Heb het eerder via de website gedaan, maar dat is dan mogleijkniet aangekomen.

 45. boudewijn

  Hey Jan,

  veel plezier op je tocht door de VS. zorg voor je rust, want het lijkt mij een verrekt lang eind.

  maar een geluk heb je: als je na enkele weken een jasje hebt uitgedaan komt Marnix je ondersteunen.

  dus Marnix nog een paar weekjes werk en dan mag jij je vader achterna om hem op de route uit de wind te houden. ook jij veel plezier toegewenst.

  groetjes Boudewijn en Renee

 46. Léon Lodewick

  Dag Jan
  ik vind je wel erg dapper tussen al die allochtonen. Wens je desondanks (of toch maar dankzij!?) veel plezier en volharding. We zullen je moeilijk kunnen volgen tot medio augustus omdat we komende week vertrekken naar de Noordkaap (met onze fietsen – die we liever op onze camper vervoeren, smrf). Is ook een heel eind maar dan toch weer heel anders.
  Alle goeds!!
  Léon & Diane

 47. hans detmers

  Jan,
  op de top van de Redoute stond een lege fiets, was je moe? Ik heb daar soms nog nachtmerries van.
  Marnix,
  zal je een beetje op hem passen, hij wil nog wel eens demareren.
  Veel plezier,
  Hans.

 48. Karen

  Dag Jan,

  Heel veel plezier gewenst tijdens je tocht!
  Met het achterwiel in de ene oceaan starten en met het voorwiel aan de andere oceaan aankomen … moet lukken!!!

  Ik denk steeds: die lekkere kreeften aan de haven in Boston moeten op zichzelf al motivatie genoeg zijn ;-)

  Hartelijke groet,
  Karen

 49. Michel van Hout

  Ha Jan,

  Heel veel succes en plezier gewenst. Ihis is a lifetime event weet ik uit de 11 weken sabbatical die ik ooit had. Geniet!

  Michel

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>